Vanochtend Henk achter zijn computer weggeplukt en op de fiets richting de molen gegaan. Ik wilde nog steeds een herkansing voor het spelt brood wat ik eerder gebakken had en niet te knagen was.
Van Tia Maria een nieuwe mix opgekregen die zij voor mij had gevraagd bij haar molenaar. Het geheim is mixen. De helft bloem de andere helft meel. Ik heb er zelf wat meer water bijgedaan omdat het geen egale bal werd. En na het rijzen, kneden, rijzen, etc en bakken kwamen er 2 wondermooie bruine broden uit de oven die heerlijk smaakten. Opdracht: meel gaat dus mee naar Spanje om daar ook handmade brood te bakken.
Terwijl wij buiten het brood aten zweefde er een luchtballon over.... Morgen dus een mooie dag!
Simone , ik vraag het je morgen ... maar heet het of is het dan nog wel spelt ??? ik vind het spelt een beetje droog !!!
BeantwoordenVerwijderensee you.
liefs
2R.
Lieve Ria,
BeantwoordenVerwijderenDe mix is de helft spelt meel en de ander helft spelt bloem. Dus nog steeds spelt. Is beslist niet droog. Maar heerlijke volkoren smaak.
Morgen krijg je een geroosterd exemplaar .....xxx