dinsdag 31 juli 2012

Speltbrood

Het resultaat van een middagje brood bakken was teleurstellend voor de zuurdesembroden.
Bij het kopen bij de molen had ik gevraagd of de pakketten graan compleet waren. Dus zonder er nog iets aan te moeten toevoegen. Echter bij thuiskomst bleek de speltmix zonder gist te zijn. Dus eerst naar de super gesneld voor gist.
Daarna de broodmachine aangedaan voor het zuurdesem. Na 2,5 uur mixen en kneden kwamen er 2 piepkleine broodjes uit. Teleurstelling, en gelijk in de container gekieperd.
Het speltbrood bleek bij nakijken op de verpakking met de hand gekneed te moeten worden, en dus niet machine geschikt. Dus kneden, laten rijzen, kneden, laten rijzen en nog een laatste maal deze handeling.
Het brood paste maar net in de oven. En na de baktijd van 35 minuten kwam er een prachtig mooi brood uit. Het is alleen jammer dat de korst altijd zo hard is, dat kost je zowat een paar tanden.
Maar het is leuk om je eigen brood te kunnen snijden en te eten. Dit spelt ga ik beslist nog een keer maken.

2 opmerkingen:

  1. Lijkt ons heerlijk zo'n broodje op 10 augustus...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha.. Ha die Ria !!! Wordt weinig andere dingen eten dan.. Want het is een zwaar brood. Maar misschien verras ik jullie wel.

      Verwijderen