zondag 3 april 2011

Bodega Gutierrez de la Vega

 Het was goed dat wij al wat voorwerk hadden gedaan, en het mobiele telefoonnummer van Violeta (de dochter) hadden opgekregen. Want om klokslag 12 uur waren wij in Parcent toch weer even het spoor bijster. Bodega Gutierrez de la Vega draagt geen naam op het pand.

Bijna zaten wij met de auto in de smalle straatjes bij een Juan en Maria binnen, omdat de huurauto te lang met slippende koppeling was gebruikt, en op de heuvelachtige straatjes te laat pakte. Met klotsende oksels stonden wij uiteindelijk voor de poort.

Daar werden wij opgewacht door Violeta die haar vader haalde. Verbaasd waren toen hij ons vroeg een stukje mee te lopen naar een woonhuis, de deur opende en wij in een museum kwamen.

Het hele huis is getranformeerd in oud Valenciaans en Moorse stijl. In bepaalde ruimtes worden proeverijen gehouden voor genodigden.  Op zolder is een expositie van zijn zoon die schildert. Wij waren toen al een 1/2 uur onderweg en hadden nog geen wijn gezien.




Tot het moment dat hij ons mee naar beneden nam. Doordat Parcent op een heuvel is gebouwd heeft Felipe Gutierrez onder zijn huis een cave gemaakt IN de heuvel van Parcent. Honderden vaten en flessen lagen daar te fermenteren.




Ons geluk was dat het groepje wat bij ons aansloot tot de Spaanse elite behoorde, waar hij beslist zeer zijn best voor deed. De ene na de andere wijn werd uit het vat gehaald. Aan het einde van de tour kregen wij zelfs een heel klein beetje van een speciale wijn welke op fles van 500ml, 100 euro kost. Henk heeft natuurlijk wat flesjes gekocht. En gezegd dat hij in oktober met de auto komt. Aan de ogen van Henk te zien weet ik bijna zeker dat dit onze vaste speciale wijn leverancier gaat worden.

Voor de geinteresseerden onder u ;  bezoeken kan alleen via email aanvragen : info@castadiva.es
website http://www.castadiva.es/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten